Paraméterek

Oldalszám: 104 oldal
Méret: 18,3 × 12,4 × 0,6cm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2023

Lichtenstein rabbi útja

Szerző Tóth Gergely
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
1.500 Ft
Menny.:db
Lichtenstein rabbi útja
1.500 Ft
Menny.:db

Leírás

Lichtenstein Izsák a modern kori messiási zsidó mozgalmak előfutára; megtestesítője annak, hogy Jézus Krisztus egy zsidó rabbi szívét is meg tudja ragadni.
1825-ben született Szenicén, a mai Szlovákia területén. Már kilencéves korában elhagyta otthonát, hogy vándor-talmudtanuló, majd később rabbinövendék legyen. Diplomáját húszéves kora előtt megkapta, ezt követően Tápiószelére került, ott szolgált kerületi rabbiként több mint 35 évig. Az ifjúkorában kapott Újszövetség, melyet akkor még határozottan elutasított, évtizedekkel később a tiszaeszlári vérvád kapcsán került a kezébe. Mivel korábban nem ismerte a különbséget a névleges és a valódi keresztyének között, az antiszemitizmus falat emelt közé és az Újszövetség közé. A zsidókat védő keresztyének azonban új irányba terelték gondolkodását.

A tanulmány az újabb kutatások és az elmúlt években megjelent, illetve fellelt források felhasználásával mutatja be a rabbival kapcsolatos elérhető információkat.

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2021. 04. 08.
A lányomnak nagyon tetszik, állandóan ezt olvassa. Bibliai igazságok vannak elrejtve a könyvben. Végre egy izgalmas, olvasmányos gyermek regény ami nem szennyel tölti meg az olvasó fejét!