Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
+36 1 322-32-53

Charles C. Ryrie - Teológiai alapismeretek

Ár:
5.500 Ft
4.950 Ft
Webár: 4.950-ft
Kiadó KIA - Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Menny.:db

Leírás

Ez a nagyszerű könyv 15 fejezetben dolgozza fel a meghatározásokat, mint például: - Az élő, igaz Isten - A Biblia - Az angyalok - Ellenségünk a Sátán - A Démonok - .... stb.
Ez a könyv azoknak íródott, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak teológiával, hanem laikusként szeretne jól eligazodni a teológiában. Hétköznapi nyelven íródott, egyszerű magyarázatokkal. Ennek a könyvnek minden kereszténynek ott kell lennie a könyvespolcán! A tanítások kiegyensúlyozottak, több fajta megközelítésben tárgyalja a legkényesebb témákat is. A szerző senkire sem kényszeríti rá a saját, egyoldalú nézőpontját. Kiváló könyv! A ​teológia egyszerűen fogalmazva annyit jelent, hogy Istenről gondolkozunk és a gondolatainknak valamilyen formában hangot is adunk. A teológia minden embernek fontos. Nem az a baj, ha valaki amatőr vagy hivatásos teológus, a baj az, ha tudatlan, vagy felületes teológusok vagyunk. Éppen ezért mindenkinek kellene olvasnia teológiával foglalkozó műveket. Ez a könyv azoknak íródott, akik nem hivatásszerűen foglalkoznak teológiával. Köznapi nyelven, egyszerű magyarázatokkal próbálja világossá tenni mondanivalóját. Rendszerbe szedi és összefoglalja, hogy mit tanít a Biblia Istenről, Jézus Krisztusról, a Szentlélekről, a bűnről és a Sátánról; kik az angyalok és kik a démonok. Biblikus választ ad olyan, mindnyájunkat érdeklő kérdésekre, mint hogy milyen események várnak ránk a jövőben, mikor lesz és milyen lesz az elragadtatás, az ezeréves békebirodalom stb. De ha valaki egyszerűen csak egy egyházi szertartás jelentőségét keresi, pl. hogy mit jelent az úrvacsora vagy a keresztség, azt is megtalálja benne. Személyes felelősségünk, hogy a teológia hogyan hat az életünkre. A végső cél az, hogy életünk egyre jobban Krisztus képére formálódjék át. Erre azonban egyetlen könyv sem képes. Ezt a változást csak Isten képes kimunkálni a mi közreműködésünkkel.

A szerzőről: Charles C. Ryrie író és teológus. A Philadelphia College of Bible igazgatója volt. Sok évig szolgált, mint a Dallasi Teológia dékánja és a rendszeres teológia professzora.

(Ker.Ism.A.) 612 old. 

Paraméterek

Oldalszám: 612 oldal
Méret: 15 x 22cmcm
Kötés: Puhatáblás
Kiadás éve: 2009

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 10. 29.
Alap minden hivő keresztyénnek

Hasonló termékek!

Webár megegyezik a bolti árral 
2.500 Ft

Ezt vették még, akik ebből rendeltek!

Webár és bolti ár megegyezik
2.490 Ft