Paraméterek

Oldalszám: 251 oldal
Méret: 20,5 x 13,5cm
Kötés: Keménytáblás
Kiadás éve: 2022

Beszélgető Biblia

Szerző Miklya Luzsányi Mónika
Átlagos értékelés: (1)
Kívánságlistára teszem
Könyv
6.999 Ft 6.299 Ft
Menny.:db
Beszélgető Biblia
6.999 Ft 6.299 Ft
Menny.:db

Leírás

Történetek az Ó- és Újszövetségből gyerekeknek
A magyar szerzők által írt és magyar grafikus által illusztrált gyermekbiblia egyik fő feladata, hogy a 21. századi gyerekek számára közel hozza az ó- és újszövetségi történeteket, és ezzel elevenné, átélhetővé tegye a bibliai példákat. Az óvodás kortól 10-12 éves korig ajánlható gyerekbiblia megírásánál a szerzők törekedtek arra, hogy a szöveg alkalmas legyen esti mesélésre, önálló olvasásra és gyermekáhítatok tartására, akár a családban, akár az iskolában, gyülekezetben. 
A laikusok számára fontos szerepet kaptak a kötetben az ünnepek, mint a karácsony, a húsvét, a pünkösd, és a kevésbé ismert jeles napok, mint a virágvasárnap, vagy a mennybemenetel ünnepe. A hitoktatásban való felhasználás érdekében a témákat úgy választották ki, hogy lehetőleg minél inkább illeszkedjenek a keresztény egyházak főhatóságai által kiadott hivatalos hittan tantervekhez.A Beszélgető Biblia nyelvezetében, stílusában közelít a mai gyerekek nyelvhasználatához, olvasáskészségéhez, a szerzők az adott történeteket közös gondolkodásra hívó bevezetővel indítják. Kőszeghy Csilla ihletett rajzai pedig a hit derűjét közvetítik.

Vélemények

5.00
1 értékelés
1
0
0
0
0
Írja meg véleményét!
2021. 05. 04.
Rendkívül hasznos és gyermekszemléletű. Hitoktatóként csakis ajánlani tudom. Egyik tanítványomnak rendeltem meg, a csalàdja és a gyermek is nagyon szereti ezt a könyvet.